Deliberate Practice Planner™

spel in actieBasketball ontwikkelen:  Spel of Planner?

De coach is een spel-coach maar het woord planner is meer van toepassing dan het woord spel.

De sets kaarten gaan de deur uit onder de titel: Deliberate Practice Planner Basketball met een heel beknopte handleiding en kunnen direct ingezet worden, maar ik kom ook heel graag een workshop geven voor coaches. Ik kom dan met twee spellen langs:

Met een daarvan – het coachingskills ontwikkelspel – zetten we aspecten van het sportcoach zijn op een rijtje.  De coaches leren hoe ze doelbewustiets aan hun eigen vaardigheden kunnen verbeteren. Daarnaast leren ze meteen de manier om de kaarten voor hun sporters in te zetten:
Trainen en coachen in de sport staat in het teken van talentontwikkeling.

De tweede set kaarten – de set die nu op de markt is –  is specifiek bedoeld voor de sporters zelf. Ook sporters ontwikkelen zich tegenwoordig met behulp van “persoonlijke ontwikkelingsplannen”. En ook zij zullen zich daarom af en toe moeten blootstellen aan nulmetingen en evaluaties.

Het spel kaarten wordt ingezet om de eigen keuze voor en daarmee het commitment aan een gerichte stap in het verbeterproces te bevorderen.

Deliberate practice is het toverwoord in talentontwikkeling: doelbewust, gericht, weloverwogen.

FAQ’s

Waaruit bestaat het spel?

Uit een doosje 64 kaarten met basketball-skills en spelregels.

Hoe kom ik er aan en hoe leer ik ermee omgaan?

Je haalt een groepje coaches of aspirant coaches bij elkaar, neemt contact op met coach Kaj Reker en we organiseren met en voor jullie een workshop.

Kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

En als ik geen groepje heb?

 Dan meldt je je persoonlijk aan en krijgt bericht zo gauw er een workshop wordt georganiseerd waar je bij aan kunt sluiten. Zulke workshops of clinics worden ook aangekondigd op deze website.

Kan ik ook gewoon een spel kopen?

Nu even niet, de doosjes met kaarten zijn uitverkocht. We werken aan een tweede druk.

En als ik  bij het gebruik van het spel meer informatie nodig heb, of vragen zou willen stellen?

Het spel is in ontwikkeling en blijft dat ook. Ik ben dankbaar voor vragen en opmerkingen die helpen bij die ontwikkeling. Te downloaden vanaf deze site, komt ook een uitgebreidere handleiding die steeds wordt bijgewerkt met inbreng van gebruikers en maker.

Komen er nog meer versies van dit spel?

We zijn ook aan het praten over een internationale versie, (helemaal) in het engels. Collega’s uit het squashen en het volleybal geven me input over de subtiliteiten van die sporten.